Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Μνημόνιο Ενεργειών για την Ασφάλεια της Σχολικής Μονάδας

 


Κάθε χρόνο επικαιροποιείται το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, που περιλαμβάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση Σεισμού, Πυρκαγιάς, Ακραίων καιρικών φαινομένων, Τεχνολογικών καταστροφών και ΧΒΡΠ περιστατικών στο Δημοτικό Σχολείο Δύστου.

Το Μνημόνιο Ενεργειών περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από κάποιο περιστατικό έκτακτης ανάγκης. 

Για να διαβάσετε το μνημόνιο κάντε κλικ στην εικόνα.



Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

 


Εν όψει του εορτασμού της Εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940 και σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας:

- Αύριο Τρίτη 27 Οκτωβρίου, οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο για τη σχολική γιορτή της επετείου και θα σχολάσουν στις 10 π.μ. Κάθε τμήμα θα πραγματοποιήσει ξεχωριστά τις εκδηλώσεις στην αίθουσά του. Το Ολοήμερο τμήμα δεν θα λειτουργήσει.

- Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, στο σχολείο θα προσέλθουν στις 9.20 π.μ. μόνο η σημαιοφόρος και οι παραστάτες, όπως έχουν ήδη οριστεί. Οι υπόλοιποι μαθητές δεν θα προσέλθουν στο σχολείο. Η σημαιοφόρος και οι παραστάτες θα μεταβούν στο Ηρώο μόνο για τη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Αντιμετώπιση ύποπτων περιστατικών

 


Αναγκαία υπενθύμιση..

Τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 στα παιδιά είναι:

Πυρετός, βήχας, δυσκολία στην αναπνοή, μυαλγίες, ρίγος, πονοκέφαλος, δυσκαταποσία, ρινική καταρροή/συμφόρηση, ναυτία-έμετος, κοιλιακός πόνος, διαρροϊκές κενώσεις.

Αν το παιδί εμφανίσει οποιοδήποτε σύμπτωμα από τα παραπάνω στο σχολείο, ενημερώνονται άμεσα οι γονείς να το παραλάβουν. Οι γονείς επικοινωνούν με τον παιδίατρο, ο οποίος μετά από εξέταση του παιδιού, αποφαίνεται αν είναι απαραίτητο το μοριακό διαγνωστικό τεστ.

Σε θετικό τεστ, το παιδί παραμένει σπίτι, το λιγότερο 10 ημέρες κι επιστρέφει στο σχολείο μετά τη μεσολάβηση 24ων ωρών χωρίς συμπτώματα.

Σε αρνητικό τεστ, το παιδί επιστρέφει στο σχολείο μετά την παρέλευση 24ων ωρών χωρίς συμπτώματα.

Σε κάθε περίπτωση, ελέγχουμε κάθε πρωί τα παιδιά μας, και με θερμομέτρηση, κι αν υπάρχει κάποιο σύμπτωμα ΔΕΝ το στέλνουμε σχολείο.

Η επικοινωνία με τον παιδίατρο, πάντα το πρώτο βήμα.

Είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί, γιατί όλοι είμαστε υπεύθυνοι για την υγεία των μελών της σχολικής μονάδας και των οικογενειών τους.