Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Επαναλειτουργία Σχολείου

 


Το σχολείο μας θα επαναλειτουργήσει την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021.

Η απόφαση αναστολής της λειτουργίας του ισχύει μέχρι και την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Επίδομα Μεταφοράς Μαθητών


Υπενθύμιση.. 

Όσοι γονείς δικαιούνται το επίδομα για τη μεταφορά των παιδιών τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Διευθύντρια του σχολείου προκειμένου να αποσταλούν τα δικαιολογητικά που θα προσκομίσουν στη Διεύθυνση ΠΕ Ν. Εύβοιας. 


Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 


Σας ενημερώνουμε πως από σήμερα η επικοινωνία της διεύθυνσης του σχολείου με τους γονείς των μαθητών μας θα γίνεται μέσω του myschool και των προσωπικών email των γονέων.

Στα email των μαθητών θα αποστέλλονται τα link των διαδικτυακών τάξεων και το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά τις περιόδους αναστολής λειτουργίας των σχολείων. 

Συνεχίζεται η ανάρτηση ανακοινώσεων στη σελίδα του σχολείου στο Facebook, όπως και στο παρόν Ιστολόγιο Ενημέρωσης, ενώ σε περιπτώσεις ανάγκης άμεσης επικοινωνίας, θα ενημερώνεστε για την αποστολή mail, μέσω των ομάδων Viber.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 


Μετά τα τρία νέα επιβεβαιωμενα κρούσματα σε μαθητές ρομα του σχολείου μας, κατά τη διενέργεια rapid test, από κλιμάκιο του εοδυ, σήμερα, τα οποία ανεβάζουν σε 4 τον αριθμό θετικών στον COVID19 μαθητών ρομα του σχολείου, ο Διευθυντής ΠΕ Ν. Εύβοιας, κ. Δάσκος, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Δυστου, μέχρι και τις 3/2/2021.

Έτσι από αύριο Παρασκευή ξεκινά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών του σχολείου μας. 

Η τηλεκπαιδευση θα γίνεται με το πρόγραμμα που ίσχυε και πριν το άνοιγμα των σχολείων. 

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Covid-19, 20/1/2021

 


Σας ενημερώνουμε πως σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, το σχολείο άνοιξε κανονικά, οι εκπαιδευτικοι προσηλθαν κανονικά, όμως δεν προσήλθαν οι μαθητές, με απόφαση των γονέων τους. 

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών της Β τάξης, θα συνεχιστεί και σήμερα κανονικά. 

Επίσης, αύριο Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει rapid test στους κατοίκους ρομα του Δυστου και drive through test σε κατοίκους του χωριού και των γύρω περιοχών, στην πλατεία.

Τέλος, μετά από επικοινωνία που είχαμε με το κέντρο υγείας Αλιβεριου, δεν έχουν καταγραφεί νέα κρούσματα, πέρα από τα ήδη γνωστά 7 στον καταυλισμό, όπως αναφέρουν κάποια δημοσιεύματα του τύπου. 

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ Covid-19, 19/1/2021

 


Σήμερα Τρίτη 19 Ιανουαρίου, το σχολείο άνοιξε στις 10 π.μ. μετά από απόφαση του Δημάρχου Κύμης - Αλιβεριου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Οι εκπαιδευτικοι προσηλθαν κανονικά, όμως δεν προσήλθαν οι μαθητές, με απόφαση των γονέων τους.

Ξεκινά σήμερα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών της Β τάξης, από τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στο τμήμα. Η τηλεκπαιδευση γίνεται με το πρόγραμμα που ίσχυε πριν το άνοιγμα των σχολείων. 

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Covid-19, 18/1/21

 

Σας ενημερώνουμε πως σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, κλιμάκιο της περιφέρειας πραγματοποίησε rapid test στους κατοίκους ρομά του χωριού και σε όποιον είχε έρθει σε επαφή μαζί τους.

Βρέθηκαν 4 ρομά θετικοί, ανεβάζοντας τον αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 7 κατοίκους ρομά.

Ανάμεσά τους βρέθηκε θετικός μαθητής της Β τάξης και η μητέρα κι η γιαγιά δεύτερου μαθητή της ίδιας τάξης, ο οποίος βρέθηκε ο ίδιος αρνητικός.

Ενεργοποιήθηκε άμεσα το Πρωτόκολλο αντιμετώπισης θετικού κρούσματος σε σχολική μονάδα,από τη Διευθύντρια του σχολείου, ενημερώθηκε η Διεύθυνση ΠΕ Ν. Εύβοιας και οι υπόλοιπες υπηρεσίες, όπως προβλέπεται και με απόφαση του Διευθυντή ΠΕ Ν. Εύβοιας, ανεστάλη η λειτουργία του τμήματος της Β΄ τάξης, μέχρι 28 Ιανουαρίου. Το υπόλοιπο σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά, ενώ οι μαθητές της Β  τάξης θα παρακολουθούν εξ αποστάσεως διδασκαλία, κατά το διάστημα αυτό.

Επίσης, σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε από τη σχολική επιτροπή απολύμανση του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Δύστου. 

Τέλος,τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν με δική τους πρωτοβουλία οι εκπαιδευτικοί, βγήκαν όλα αρνητικά.


 

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Ανακοίνωση

 


Θετικός βρέθηκε στον Covid - 19 πατέρας ρομα μαθητών μας. Λόγω συμπτωμάτων επισκέφτηκε σήμερα το Κέντρο Υγείας Αλιβεριου, όπου και διαπιστώθηκε πως νοσεί από τον ιό.

Το Κέντρο Υγείας ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ, κλιμάκιο του οποίου αναμένεται από Δευτέρα στο Δυστο.

Με απόφαση του συλλόγου γονέων Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Δυστου, οι γονείς δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, μέχρι και την Τετάρτη, ενώ τη Δευτέρα θα γίνει απολύμανση των δύο σχολικών μονάδων. 

Το πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση θετικού ή υπόπτου κρουσματος στο σχολείο δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί σ αυτή την περίπτωση, αφού δεν πρόκειται για μαθητή ή εκπαιδευτικό, ωστόσο ενημερώθηκαν για την κατάσταση η Διεύθυνση ΠΕ Ν Εύβοιας καθώς και η Διεύθυνση Υγιεινής στην Περιφέρεια. 

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 

Σήμερα διενεργηθηκαν rapid tests στα παιδιά του ρομα πατέρα που βρέθηκε χθες θετικός στον κορονοιο και ήταν αρνητικά.

Αρνητικά ήταν και τα τεστ εκπαιδευτικών, κάποιων παιδιών και γονέων, καθώς και της καθαρίστριας των δύο σχολικών μονάδων. 

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Επαναλειτουργια σχολικών μονάδων



Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ξεκινά και πάλι η λειτουργία των Δημοτικών σχολείων και των Νηπιαγωγείων της χώρας.

Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών του σχολείου μας ότι:

1. Από Δευτέρα ξεκινά το κανονικό πρόγραμμα του σχολείου, όπως και το ολοήμερο.
2. Ισχύουν τα μέτρα προστασίας που ίσχυαν και πριν, όπως, χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χρήση αντισηπτικών, διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων κτλ.
3. Όλοι οι μαθητές μας θα προσέρχονται κανονικά στο σχολείο. Λόγω του μικρού αριθμού μαθητών, ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε πως δεν συντρέχουν λόγοι διαφορετικής ώρας προσέλευσης και αποχώρησης. Έτσι το ωράριο λειτουργίας παραμένει το ίδιο, όπως και πριν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων.