Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Ψηφιακή Μέριμνα

 


Αγαπητοί γονείς

Ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα 5 Απριλίου, οι αιτήσεις επιχορήγησης για τους δικαιούχους του Α’ Κύκλου του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», μέσω ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες δικαιούνται να λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από σήμερα Δευτέρα, 5 Απριλίου έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

Να σημειωθεί πως οι δικαιούχοι του προγράμματος υποχρεούνται να διατηρήσουν τον εξοπλισμό και απαγορεύεται ρητά να τον μεταπωλήσουν κατά τη διάρκεια της διετούς εγγύησης.

Μπείτε στην πλατφόρμα https://www.digital-access.gov.gr/ της Ψηφιακής Μέριμνας χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς σας taxisnet και συμπληρώστε τα στοιχεία που σας ζητούνται.

Προσοχή, θα σας ζητηθεί ο αριθμός μητρώου του παιδιού σας από το σχολείο. Μπορείτε να τον βρείτε στους τίτλους προόδου του παιδιού, από οποιοδήποτε έτος φοίτησης. 

Σε περίπτωση που δεν τον βρείτε, ενημερώστε τον/την εκπαιδευτικό της τάξης και θα σας αποσταλεί.

Μόλις η αίτησή σας εγκριθεί, θα λάβετε την επιταγή ή τις επιταγές σας μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος, καθώς και με SMS στο κινητό τηλέφωνο το οποίο δηλώσατε στην αίτησή σας.

Οι επιταγές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις 12 Απριλίου έως και τις 30 Ιουλίου 2021.

Η Διευθύντρια του σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου